Скопие предаде на българската прокуратура документацията за катастрофата

Свят

27-11-2021, 18:45

Снимка:

Катастрофи в София/Facebook

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Български екип от прокурор и следовател получи в гр. Скопие, Република Северна Македония, документацията, поискана с молба за правна помощ, във връзка с разследването на тежкия инцидент с автобус на АМ "Струма", предаде БНТ.

На българския екип са предадени ДНК-проби, необходими за идентификация на загиналите при тежкия инцидент, документация за автобуса, показания на свидетели и др. Предстои двама експерти от Института по съдебна медицина в Скопие да пристигнат в София с цел по-бързата идентификация на жертвите на инцидента.

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров се срещнаха с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

На съвместна пресконференция двамата изразиха съболезнования към близките на загиналите и съпричастност към болката им и увериха, че се работи интензивно и непрекъснато за провеждането на бързо и обективно разследване по случая.

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов увери, че се проверяват всички версии и сигнали, свързани с инцидента на АМ "Струма“. Той изказа благодарност на главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, на ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност в Северна Македония Вилма Русковска, на служители на министерства и експерти за съдействието им по случая и професионалната работа.