"Пирогов": Състоянието на всички пострадали при инцидента на АМ "Струма" е стабилно

Общество

28-11-2021, 10:58

Снимка:

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Пациентите, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ след инцидента на автомагистрала „Струма“, са в стабилно и добро общо състояние. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има 4 болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата. Това съобщиха от лечебното заведение.

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе осъществена по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ още в деня на хоспитализация – 23.11.2021 г., допълват от болницата.

Припомняме, че двама оцелели от инцидента на автомагистрала „Струма“ бяха изписани от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в събота и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината им.

В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване.