Безплатен вход и безплатни кънки на пързалка „Юнак“ в събота като част от Зимно предизвикателство`2021

Спорт

02-12-2021, 10:58

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Българска федерация спорт за всички организира за 28–ми пореден път - Зимно предизвикателство`2021.

Събитието ще се проведе от 12 до 20 часа на 4 декември на пързалка „Юнак“, като за това време входът ще е свободен, а кънките безплатни. 

Зимно предизвикателство`2021 се организира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР  2021-2024.

„В сложната пандемична обстановка, в която се намираме през последните 2 години, не бива да забравяме за физическата активност на децата и техните родители. Целта на този спортен празник е именно да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Специални благодарности на нашите партньори от пързалка „Юнак“, които отново ни подават ръка в организацията на това събитие“, каза Десислава Илиева, председател на Българска федерация спорт за всички.

Всяка събота и неделя от 9 до 10 часа пък ще се провежда новосъздадената програма „Първи стъпки на леда“ за деца до 10 години. Тренировките ще се провеждат от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова и многократния ни национален шампион по фигурно пързаляне Найден Боричев. Урокът включва безплатен вход на пързалката с кънки, като максималният брой деца, които могат да вземат участие в един урок е 30, а записванията ще се правят на Facebook страницата на ледена пързалка „Юнак“ - https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak.

Ледена пързалка „Юнак“ отвори врати за посетители на 1 декември. Най-голямото съоръжение в София е разположено на ледена площ от 1200 кв/м.

Билети може да закупите както на място, така и в мрежата на eventim.bg. Нова опция за предстоящия сезон е пакет от 12 посещения за клиенти със собствени кънки на промоционална цена от 99 лева. Това е и идеална възможност да направите подарък на близък човек, който обича ледените спортове.

Всеки делничен ден сесията, която започва в 10 часа ще бъде безплатна за деца до 7-годишна възраст. Входът за пързалката с кънки под наем е 12 лв. Вход със собствени кънки е 10 лв. Билет за 12 посещения, валиден от 01 декември 2021 до 01 февруари 2022 е на промоционална цена от 99 лева (без включен наем на кънки). Наем на „пингвин“ е 10 лв. Урок с инструктор е на цена от 15 лв.

През целия сезон на пързалката ще се организират множество развлекателни събития, кулинарни изкушения и открити уроци с известни български спортисти.

Съвместно с ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ ще се извършва разделно събиране на отпадъци от опаковки и тяхното рециклиране.

Пързалката работи при спазване на всички противоепидемични мерки.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.