34-годишен юрист e новият председател на парламента

Политика

03-12-2021, 11:31

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Избраха Никола Минчев от ПП за председател на 47-ото НС с 158 гласа

Със 158 гласа "за", 1 "против" и  72 "въздържал се" Никола Георгиев Минчев oт ПП беше избран за председател на 47-ото Народно събрание.

Номинацията му подкрепиха от "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "Демократична България", БСП. и ДПС. От ГЕРБ и "Възраждане" се въздържаха.

34-годишният юрист бе водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Перник.

Другата кандидатура бе на "Възраждане" в лицето на Цончо Ганев и тя бе подкрепена от 13 народни представители. "Против" гласуваха 91 депутати, а 88 се въздържаха.

"Парламентът отразява нагласите в обществото. С избора на цели седем формации, които да бъдат парламентарно представени, избирателят ни даде ясен знак, че очаква от нас екипна работа, а не авторитарни решения. Длъжни сме да се съобразим с волята му", каза Минчев в словото си.

За заместник-председатели на Народното събрание бяха избрани Мирослав Иванов (ПГ на „Продължаваме промяната“), Росица Кирова (ПГ на ГЕРБ-СДС), Мукаддес Налбант (ПГ на ДПС), Кристиан Вигенин (ПГ на „БСП за България“), Ива Митева (ПГ „Има такъв народ“), Атанас Атанасов (ПГ „Демократична България“) и Цончо Ганев (ПГ на Партия „Възраждане“).Снимка на Деня

Щрихи от Плевен