ГЕРБ при Радев: Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция

Политика

06-12-2021, 10:51

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След месеците на чегъртане ще бъдем опозиция на ляволибералното управление, заяви Десислава Атанасова

Румен Радев прие представители на ГЕРБ-СДС на консултации за съставяне на правителство.

"Вижданията ви за дейността на новия парламент и за характера на управление е важна. Вие, безспорно, сте партия с богат опит и аз вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост. Вярвам, че също така разбирате, че след изборите има определена промяна и всички трябва да се съобразяваме с нея", заяви Радев пред представителите на втората политическа сила в 47-ото НС. "Както бях критичен към вашето управление, така ще бъда критичен и към всяко друго", допълни той.

"Тук сме да заявим нашата позиция като опозиция на очертаващото се ляво-либерално управление. Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година най-силно по отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората в 47-ото НС. Заради тези 600 000 граждани, които ни дадоха доверие, гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция", заяви Десислава Атанасова.

"За да има добро управление, е необходимо да има силна и можеща опозиция, допълни тя. Вашият оптимизъм не съвпада с нашата оценка на служебното правителство, защото, според нас, то не успя да отговори на очакванията на българските граждани по отношение на няколко кризи", каза още Атанасова.

"Обществото ни е твърде разделено и считам, че през тази една година и служебното правителство, и президентската институция положи усилия да го раздели допълнително. Надявам се, г-н президент, с началото на новия ви мандат, стилът на управление да е друг", каза още тя.

Атанасова обяви, че днес е имало полиция в редакцията на в. "Труд", а журналистите са били възпрепятствани да отидат да на работното си място. Призова президента да назначи проверка по случая.

"Тази тема вече беше коментирана, даже имаше призиви към мен от трибуната да взема отношение към тази медия. Много пъти съм казал, че не се бъркам в работата на изпълнителната власт. Доколкото знам и доколкото обществеността е информирана, става въпрос за неплащани дълго време данъци. Да им бяхте помогнали, имате достатъчно ресурс", отговори Радев.

Първи на консултации тази сутрин бяха "Продължаваме промяната", които заявиха, че на преговорите между партиите е направен коалиционен документ, който е завършен снощи в полунощ и е изпратен до всички бъдещи партньори. На излизане от президентството Кирил Петков обяви, че в новата структура на Министерския съвет ще има четирима вицепремиери, както и две нови министерства.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"