Велислав Минеков да бъде уволнен незабавно, настоя Румен Петков

Политика

09-12-2021, 15:59

Снимка:

ПП АБВ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Министърът на културата Велислав Минеков да бъде уволнен незабавно, призова председателят на АБВ Румен Петков. Пред медиите той обясни, че конкретната причина за това са серия от структурни и организационни промени, които Минеков (в качеството си на служебен министър) инициира със своя заповед.

Според заповедта, Минеков закрива в Дирекция „Административно обслужване и човешки ресурси“ двата отдела. В ГД „Инспекторат за опазване на културното наследство“ ЦУ закрива отделите „Недвижимо наследство“, „Движимо наследство“ и „Законосъобразност и процесуално представителство“. Тези промени са последвани и от поредица още структурни трансформации и трансформации на длъжности.

Петков заяви, че настояването на АБВ е тази заповед да бъде отменена, предвид нейната нецелесъобразност и особено предвид временния статут на Минеков като министър.

„Закриването на отделите в най-голямата дирекция в Министерство на културата, изпълняваща изцяло контролни функции по Закона за културното наследство, ще създаде хаос не само в управлението на дирекцията, но ще нанесе и сериозен удар, както върху имиджа на Министерство на културата, на държавната политика по опазване на културното наследство, като елемент от националната сигурност“.