Оставиха в ареста испанеца, убил жена си в Разград

Крими

18-12-2021, 08:00

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е засечен от камери за видеонаблюдение и срещу него са събрани достатъчно доказателства

Окръжен съд-Разград уважи искането на Окръжната прокуратура и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 44-годишния испански гражданин, привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116 от НК – убийството на неговата съпруга.

След няколкодневно издирване на изчезнала 40-годишна жена от Разград, е установено, че тя е станала жертва на тежко криминално престъпление. В резултат на извършените издирвателни действия, в нощта на 15 срещу 16 декември, в околностите на Разград, са намерени останки от тялото й. Самото убийство е извършено в жилището, което семейството на жертвата обитавало в града.

Във връзка с извършването на убийството на жената е задържан нейният съпруг. Първоначално той опитал да заблуди разследващите, че не знае къде е неговата съпруга, и им представил алиби. В хода на работата по случая обаче, алибито не се потвърдило, мъжът е засечен от камери за видеонаблюдение и срещу него са събрани достатъчно доказателства. Последвали самопризнания от страна на обвиняемия, който е съдействал на разследващите органи.

П.С. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред Окръжен съд-Разград, който определи най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.