"Българската Коледа" събра близо два и половина милиона лева

Общество

26-12-2021, 11:16

Снимка:

Българската Коледа

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Близо 2 милиона и половина лева събра "Българската Коледа" от началото на деветнадесетото издание на благотворителната инициатива.

В подкрепа на децата с тежки заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Участие взеха и детска вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и актьорът Владимир Пенев.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори, инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за 28 лечебни заведения от цялата страна.

19-ото издание на „Българската Коледа“, което ще продължи през цялата 2022 г., е под надслов „Дари надежда на дете в беда“ и е посветено на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

Кампанията ще продължи през цялата година да набира средства, с които да се подпомогнат децата, нуждаещи се  от спешна помощ и интензивно лечение.

С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Желаещите да помогнат на децата в беда могат да го направят по няколко начини, описани на сайта на инициативата "Българската Коледа".