В Дупница заловиха трима крадци на пелети

Прободоха гуми на лека кола в Търновлак

На 25 декември в РУ - Дупница са задържани 2-ма мъже от Дупница и 1 от Самоков за извършена кражба на 15 чувала с пелети за огрев. Те проникнали в мазето на жилищна сграда в Дупница чрез срязване на метална решетка на прозорец. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
На 26 декември в РУ - Дупница е задържан 48-годишен мъж от Сапарева баня за противозаконно отнемане на товарен автомобил „Пежо“, който бил паркиран пред дома на собственика в Сапарева баня. След подаденияяя сигнал чрез телефон 112 за отнетото МПС, служители на РУ - Дупница са предприели незабавни действия и автомобилът е установен на ул.„Самоковско шосе“ – движел се е към Самоков. Водачът е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
На 24 декември кюстендилски полицаи са задържали 23-годишен водач на товарен автомобил „Пежо“ за притежание на наркотично вещество – хартиен плик с марихуана. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Проверката е извършена на ул„Ракла“ в Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
На 25 декември в РУ - Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – прободени са 2 гуми на лек автомобил „Рено“ в с.Търновлак

Направен е опит за противозаконно отнемане на телевизор от частен имот в с.Рашка Гращица – в имота е проникнато чрез повреждане на врата.

В РУ - Дупница е заявена кражба на 150 лв. от автомат за кафе на ул.„Драгой Болярин“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите.