Новата книга "Детски хорови песни“ представят в Регионална библиотека - Благоевград

Автори са проф. Христо Кротев и доц. д-р Николина Кротева

Проф. Христо Кротев и доц. д-р Николина Кротева ще представят новата си книга „Детски хорови песни“ в Регионална библиотека „Димитър Талев“ - Благоевград.
На 13 януари от 10:30 часа в арт пространството „Библиоклуб“ на Регионална библиотека „Димитър Талев“ - Благоевград ще се проведе среща разговор с проф. Христо Кротев и съпругата му доц. д-р Николина Кротева. По време на събитието те ще представят новата си книга, която носи заглавието „Детски хорови песни“.
Христо и Николина Кротеви имат изключителен принос към хоровото дело и култура в Благоевград. Ръководят редица хорове в града. Инициатори са на фестивали, посветени на хоровото изкуство. Имат много публикации – монографии, дисертации, сборници за хорова и солова музика, за музика за пиано и др. Възпитават младите хора в любов към музиката и хоровото изкуство.
За своя принос в развитието на съвременната българска наука, култура и образование и по повод 60 г. му юбилей през 2020 г., Христо Кротев бе обявен за почетен гражданин на Благоевград.
Представянето на книгата ще бъде излъчено на живо на Фейсбук страницата на РБ „Д. Талев“ - Благоевград.