Скандалът между Левски и Радостин Василев се разраства

Спорт

14-01-2022, 14:14

Снимка:

levski.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Управителният съвет на тръст "Синя България" скочи остро на спортния министър

Скандалът между Левски и Радостин Василев се разраства. Управителният съвет на тръст "Синя България" скочи остро на спортния министър по повод изказванията му за клуба от "Герена", наричайки го "треторазряден фен" и "спуснат отгоре".

"Разбираме, че ви е трудно да се абстрахирате от пристрастията си в оранжева окраска, но това не е извинение за грозното заиграване с най-големия футболен клуб в България, което е присъщо по-скоро на един треторазряден фен, но не и на министър, положил клетва съгласно Конституцията на Република България", пишат "сините".


Цялото изявление на тръст "Синя България":

Управителният съвет на тръст „Синя България“ изразява своето възмущение от изказването на новоназначения министър на младежта и спорта по адрес на най-големия български футболен клуб – ПФК Левски София.

Вчера министър Василев си позволи да използва профила си в популярна социална мрежа, за да поиска от ръководството на Левски да „оцени по достойнство“ това, че той искал да „помогне“ на Левски, като противното означавало, че „прозират интереси далеч от спорта и коректността“.

В тази връзка бихме искали да отправим едно кратко, но красноречиво послание като миноритарен акционер на ПФК Левски София и страна, която ревностно брани клуба.

Уважаеми г-н министър на младежта и спорта,

Като известен адвокат трябва да сте наясно, че премереният изказ е основополагащ за всяко успешно управление. Обвинения за „интереси далеч от спорта и коректността“ от устата на един министър са твърде сериозни, за да бъдат подминати с лека ръка.

Следва да изтъкнем, че след като си позволявате да говорите за такива, то незабавно трябва да конкретизирате какви са тези интереси и при нужда да сезирате дори съответните органи и институции, ако са налице основания за това. 

В противен случай, това са недоказани обвинения, каквито един министър не може да си позволи да „подхвърля“ по подобен начин в публичното пространство, тъй като това нанася удар по институцията, която представлява и влияе на общественото доверие в нея.

Освен това, от една опознавателна среща, която сте имали с ръководството на ПФК Левски, е несериозно да се заключи, че желание да „помогнете“ на клуба (каквото и значение да влагате в този израз) наистина съществува.

Разбираме, че Ви е трудно да се абстрахирате от пристрастията си в оранжева окраска, но това не е извинение за грозното заиграване с най-големия футболен клуб в България, което е присъщо по-скоро на един треторазряден фен, но не и на министър положил клетва съгласно Конституцията на Република България.

Призоваваме Ви час по-скоро да докажете с делата си, че не сте „спуснат“ министър с единствената цел да изпълни „последните желания“ на един пословичен бизнесмен. Очакваме, че оттук насетне ще проявите професионално отношение, далновидност и безпристрастност. Спортът е за всички и той няма цвят.

УС на тръст „Синя България“