Отнет е достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров

Общество

14-01-2022, 15:08

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация до ниво строго секретно, каза премиерът Кирил Петков пред  NOVA.

Вчера стана ясно, че Цацаров ще подаде оставка като председател на Комисията. Очаква се тя да бъде депозирана още следващата седмица и от 1 март решението да влезе в сила.

„Разрешението е отнето в хода на осъществен контрол за надеждност след придобито данни, оказващи влияние върху неговата надеждност“, обясни премиерът.

Петков каза, че от днес Цацаров е без достъп и на база събиране на информация в по-голям период от време. Обясни, че не знае дали оставката е свързана с предварителна информация, че това ще се случи. 

Премиерът посочи, че не е имал разговор с Цацаров след решението за отнемане на достъпа. „Просто бях уведомен. Искам да приветствам ДАНС и всички български служби за сигурност. Това показва, че няма да има човек, който да се чувства над закона”, категоричен е Петков. Според него това е истинската промяна, която вече започва да се случва.

Петков посочи, че приветства декларацията на управляващата коалиция, изчетена в парламента, относно Иван Гешев. „Тя съвпада с общото виждане на много от българите, че в момента нямаме работеща прокуратура. Както и в миналото КПКОНПИ като орган за борба с корупцията явно не си е свършила работата”, допълни министър-председателят.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"