ГЕРБ: Очаквахме от Радев визионерска реч, а чухме обиди към избирателите

Политика

19-01-2022, 11:22

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на президентското слово след клетвата на Румен Радев. Депутатите бяха провокирани от думите на президента, че първият президентски мандат се е случил в драматично време, в което старият авторитарен модел е стигнал своя апогей. "Гражданският бунт през 2020 г. срещу мафиотизацията на властта извади на повърхността факти и процеси, които тя премълчаваше. И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината", каза Радев на депутатите от ГЕРБ. 

„Считаме, че с годините всички думи за това, че една партия и конкретно ГЕРБ е наричана с всякакви епитети, с опити да бъде изчегъртана е обида към всички членове и симпатизанти. Демокрация е да зачиташ вота на българските граждани. Тази президентска двойка е избрана едва с 30% от избирателите. Очаквахме президентската реч да е надпартийна, визионерска“, каза в кулоарите на парламента председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя подчерта, че е нужно единение, но такова не се търси. Атанасова определи като безпрецедентно в средата на януари да няма държавен бюджет.  

В словото си Румен Радев допусна лапсус, при който каза, че мандатът му е подарен, вместо поверен. „Преди 5 години се твърдеше, че е инсталиран от Решетников. Въпреки това българските граждани подариха своето доверие на г-н Радев и може би затова му бяха прощавани някои от грешките“, каза още Атанасова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"