Ресторантьорите обявяват гражданско неподчинение

Общество

24-01-2022, 17:49

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Aко ни притиснат – излизаме на улицата, обявиха от бранша.

След срещата на представители на ресторантьорския бизнес, на която бяха обсъдени новите антиCOVID мерки в София, беше взето единодушно решение – бойкот на заповедта, ограничаваща работата им.

Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България и Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията заявиха, че държавата уронва престижа на бранша и му нанася непреодолими финансови загуби, предаде Нова тв. Те бяха категорични, че ще заведат искове срещу България заради въпросната заповед, ограничаваща капацитета за работа на заведенията до 50% и налагаща вечерен час до 22 ч.

Обявяваме гражданско неподчинение. Ще работим протестно, мирно и кротко, но ако ни принудят, ще излезем на улицата”, категорични са от бизнеса. Те обясниха, че вече са имали среща със здравния министър Асена Сербезова, на която заявили несъгласието си с това, че ограничението, което се налага, не е еднакво за всички – особено за държавната администрация.

"Държавата трябва да има адекватен вариант, по който да ни компенсира, защото затваря единствения ваксиниран бизнес”, казаха още Зумпалов и Петров.