Ричард Алибегов: Няма да спазваме вечерния час, дискотеките ще работят

Общество

25-01-2022, 09:14

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Спират най-ваксинирания сектор, антиваксърите ликуват", недоумява председателят на БАЗ

"Няма да спазваме вечерния час. Нощните заведения ще работят. В последната заповед правителството даде страхотен хляб на антиваксърите. Всички антиваксъри ликуват", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му РЗИ е издала заповед за ограничаване на най-ваксинирания бранш в България - хотелиерството и ресторантьорството. 85% от персонала е ваксиниран, в нощните заведения - близо 100%. Всички други са със "зелени сертификати", увери Алибегов.

"Искаш обществото да се ваксинира и в същия момент спираш от работа единствения ваксиниран сектор. Очевидно проблемът е в училищата. Казваха ни: Няма как да затворим училищата, а да не ограничим вас", посочи още председателят на БАЗ.

Според него това е популистка мярка, която не води до абсолютно нищо, тъй като нито един друг сектор не е засегнат. 

"Какво значи 50% персонал? Нямам право да ги уволня. Изключително неграмотна и безсмислена заповед на шефа на РЗИ. Оставят да работят фризьорски салони, магазини за дрехи... "Зеленият сертификат" влезе в сила за 1-2 сектора. В Европа се наложи при достигане на 50-60% ваксинация", подчерта Алибегов.

Той отбеляза също, че 22:00 ч. никога не е бил налаган като вечерен час в България.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"