Борисов: Новите управляващи нанесоха непоправими щети на държавата (Видео)

Политика

29-01-2022, 16:19

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ще е нужно над десетилетие, за да излезем от кризите, които създадоха", заяви бившият премиер

Новите управляващи нанесоха непоправими щети на държавата – ще е нужно над десетилетие, за да излезем от кризите, които създадоха. След няколко месеца ще е много обидно да те наричат „ПП“. Това  коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Асен Василев нарича българските работодатели „некадърни и некомпетентни“. Извинявам се, че я докарахме дотук - управляващите да наричат българския бизнес некадърен. Това е промяната!, отбеляза бившият поремиер.

"Мога да цитирам всичко, което сме направили за Стара Загора. Прекрасен град. А какво стана сега със санирането на блоковете, със стадиона „Берое“? Всичко е спряно и няма да се случи", заяви Борисов.

"План за възстановяване няма, защото не знаят какво да напишат вътре. Нашият беше готов още май месец и в него никога не е имало паро-газова централа и срок за спиране на употребата на въглища. Представяте ли си да управлява ГЕРБ и още да няма план? Какво щеше да се чува тогава от микрофоните?", попита той.

Борисов подчерта, че общините са в колапс и недоумява защо кметовете мълчат.

"В най-добрия случай общините ще приемат бюджет през май. А управляващите искат актуализация още през юни", посочи той.

"Докато Ви отвличат вниманието с компромати, на всеки българин му вадят пари от джоба – от храната, от тока. Кражбата е нечувана! Тя е най-добрата спойка между управляващите партии. Надявам се да вземат някакви мерки, защото народът страда", изрази надежда експремиерът на страната.

"Защо частните ЕРП-та се компенсират на 100%. А общините са оставени на произвола на съдбата да катастрофират? Къде е „промяната“? Корнелия Нинова дали е чула, че спират помощите за дърва и въглища на възрастните и социално слабите? Как приема това социалният министър от БСП? Къде са великите протестиращи Бабикян, Хаджигенов, Дончева, Капон – изчегъртаха ли ги? Мая Манолова също не е харесвана, но Румен Радев иска да се дистанцира от „промяната“. Сега се правят, че уж чегъртат човека на Румен Радев от "Булгаргаз" Николай Павлов, но това е финт!", каза още Борисов.

Той взе отношение и по темата за зелените сертификати.

"След като пародията „зелен сертификат“ не важи за Министерския съвет и за парламента, незабавно трябва да се отмени за всички. Стига са тормозили ресторантьорите, фитнесите и младите хора, които искат да се забавляват. Ние сме готови да подкрепим и конституционна жалба на „Възраждане“, но ако се отнася за всички граждани, а не само за парламента", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. 

"Чух неподготвени политици да се изказват, че ние не сме инвестирали в отбраната. 200 млн. за летището в Граф Игнатиево! Над 2 милиарда за F-16! Над 200 млн. за ремонти на самолети! Над 5,5 млрд.са инвестирани в българската армия по време на трите ни кабинета. Ние си плащахме всичко на момента, за да не тежи следващите управляващи. Сега чувам, че ПП ще правят нещо, ама то шяло да стане някой ден. 

Всички се тревожим, всички искаме мир. Чух, че щяло да има български батальон, който да служи за отбрана. Дефицитите в този батальон обаче щели да се попълнят от съюзнически сили. Тогава какво е разликата между този батальон и НАТО?", попита Борисов.

Вижте повече във видеото: