Румен Петков: 40% от българите живеят в условията на енергийна мизерия

Политика

05-02-2022, 10:55

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Безпокоя се от това, че изпълнителната власт казва: "Ние разследваме. Ние ще повдигнем обвинение. Трябва да има арести". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Според Петков човек трябва да бъде "много внимателен в тези си желания".

Акцентира, че 40% от българите живеят в условията на енергийна мизерия. По тази причина Петков призова да започне изграждането на два реактора на АЕЦ "Белене" и проучвания за два в АЕЦ "Козлодуй".

По повод "Булгаргаз" Румен Петков каза, че страната ни е "харизала" вчера на Румъния 60 000 мегавата за уикенда - нещо, което старото ръководство не е правило с месеци. Сделките са траели по 3 секунди, това не бива да бъде подминавано", каза лидерът на АБВ.

Според него за 5 минути може да се види кои са посредниците в тези сделки.

"След като дни наред вицепремиерът и финансов министър обвиняваше Николай Павлов, когото аз обвинявам от години за редица неуредици в работата на "Булгаргаз", много е важно как премиерът и вицепремиерът ще посрещнат вчерашната операция на "Булгаргаз", заяви Румен Петков.