Делян Пеевски отговори на Кирил Петков

Политика

08-02-2022, 14:42

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Народният представител от ДПС излезе с позиция във връзка с изказването на премиера относно заема от ББР на "Булгартабак"

"В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг „Капитал“ и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. Добре би било „просто Киро“ най-накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал.“. Това заявява депутатът от ДПС Делян Пеевски в позиция до медиите по повод вчерашния брифинг на мин.-председателя Кирил Петков.

"Подал съм молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от „Българска банка за развитие“ с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата.“, добавя още той.

"В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньора на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това.“ Казва още Пеевски.

В позицията си депутатът от ДПС пише, че темата с „Магнитски“ също е достатъчно ясна, като отново подчертава, че управляващите взимат за опорна точка материали на „Капитал“. По думите на Пеевски те обаче няма да променят фактите, че санкцията е обжалвана по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Освен това той заявява, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе, както и ще се разбере, че твърденията за негово участие в търговията със златни паспорти са неверни.  

"В тази връзка защо от „Продължаваме промяната“ не приеха предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство, като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проекто- закон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга „Капитал“ и контролираните от Прокопиев медии.“, заявява още Пеевски.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"