ГЕРБ-СДС: Не разбираме ината на управляващите (Видео)

Политика

11-02-2022, 14:37

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Болници, църкви, джамии, общини, детски градини, училища и старчески домове изнемогват заради високите сметки за ток, заяви Делян Добрев

Тази седмица проектът на ГЕРБ-СДС за енергийни компенсации на общините, училищата и храмовете трябваше отново да влезе в зала. Председателят на парламента Никола Минчев умишлено протака точката, за да отпадне тя от дневния ред на Народното събрание. Това заяви Делян Добрев на брифинг в кулоарите на парламента.

"Предложеният от нас проект на решение не е за опозицията. Той е за всички тези организации, които са във все по-голяма безизходица и изнемогват заради високите сметки за ток. Говорим за болници, църкви, джамии, общини, старчески домове, детски градини, училища и т.н. Компенсациите за декември и януари са символични на фона на сметките, които плащат", каза още той по повод предложението им за компенсации за потърпевшите обществени организации.

"Не разбираме ината на управляващите да не пуснат за разглеждане тази точка и тази седмица в пленарна зала. Този проект на решение не е за нас, не е за опозицията, той е за всички тези организации, които са във все по-голяма безизходица", подчерта Добрев.

Вижте повече във видеото: