Бойко Борисов: При “Промяната” всичко върви нагоре - особено цените (Видео)

Политика

12-02-2022, 16:00

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов осъди Мая Манолова за клевета

Предупредихме преди месеци каква ще бъде руменрадевата зима, заяви лидерът на ГЕРБ пред симпатизанти в Сливен

При “Промяната” всичко върви нагоре - особено цените. Предупредихме преди месеци каква ще бъде руменрадевата зима. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със Сливенската организация на партията.

"Ако управляващите продължат по този начин да разхвърлят милиарди, ще дойде времето за следващия бюджет и ще сме стигнали тавана на дълга. Когато задължиш системите с милиарди, те фалират", посочи Борисов.

"Всеки забелязва ръста на потребителските цени. Ръста на цените на горивата. Спадът от 50% на преките чуждестранни инвестиции", отбеляза той.

"Ясно е, че новото правителство няма да издържи – това вече всеки го говори. Не знам на кого му трябва да влиза в управлението в такъв момент. Не му трябва на човек при тези заеми и хаос. Как ще се оправя следващото правителство?! Всяко следващо правителство влиза директно в техния капан", каза още бившият премиер.

"Румен Радев е отчаян. Не е възможно да му е приятно какво се случва в държавата. Той реши да обвини лично мен и правителството на ГЕРБ за забавянето в доставките на самолетите F-16. Благодаря за Американското посолство, че му обясни, че причината е пандемията. Ние не сме сключвали договор с фирма, а между правителствата на САЩ и България! И платихме 100% от поръчката, за да не се оправдава сегашното правителство, че няма пари", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Журналистите няма да питат защо енергийната комисия засекрети заседанието си за „Булгаргаз“. Изгониха журналистите, прибраха телефоните на депутатите. Ще кажат имената на няколко компании, които за 3 секунди са изкарали милиони. Каква нулева толерантност към корупцията е това?", недоумява експремиерът на страната.

"Няма да коментирам списъка, който занесе в прокуратурата Кирил Петков. В Гугъл може да пише всичко – там излизат дори жълти медии. Знаете ли какви неща пише за Асен Василев и Румен Радев в Гугъл?!", попита Борисов.

"Ние сме за незабавното премахване на побългарения зелен сертификат. Когато ние управлявахме и си бях позволил да кажа, че се справяме добре с пандемията, медиите щяха в един глас да питат защо сме първи по смъртност. Всеки ден умират над 100 души – те си раздават ордени и медали. А никой не изпълнява заповедта с мерките. Създават организиран хаос", заяви той.