Задържан е заподозрян за убийството в Хасково

Крими

14-02-2022, 15:02

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той е чужд гражданин, установен е на територията на столицата

Окръжна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13.02.2022 г. около 1,13 ч е получен сигнал на тел. 112 за това, че в гр. Хасково, на ул. „Крали Марко“, се намира мъж в безпомощно състояние. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Установено е, че пострадалият е Т.С., на 33 г. Той е бил откаран в болницата първоначално в гр. Хасково, а след това и в гр. Пловдив, където е опериран и въпреки спешната медицинска помощ е починал в ранните часове на 14.02.2022 г.

Според първоначалните данни Т.С. е бил с прострелян с пистолет два пъти в областта на седалището. 

Във връзка с извършеното убийство е заподозрян чужд гражданин, на 42 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да му повдигне обвинение за умишлено убийство.

По разследването са извършени огледи на местопроизшествие, претърсвания, изземвания, обиски, назначени са тройна съдебномедицинска експертиза за установяване на причините за смъртта, както и балистична експертиза, разпитани са множество свидетели и др.

Предстои извършването на оперативно-издиравателни мероприятия и процесуално-следствени действия.

По повод извършеното убийство днес се проведе брифинг на Окръжна прокуратура-Хасково и ОД на МВР-Хасково. В него участваха Иван Стоянов, окръжен прокурор, и ст. комисар Недан Хаджиев, директор на ОД на МВР-Хасково.