От "Възраждане" отново излязоха на протест

Общество

23-02-2022, 13:49

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той се проведе пред Министерския съвет

Партия „Възраждане“ проведе протест пред Министерския съвет срещу противоепидемичните мерки, зеления сертификат и ценовия шок. Протестът бе насрочен въпреки обявеното от кабинета поетапно отпадане на изискването за зелен сертификат и част от ограниченията, съобщава БНР.

Още преди началото на протестната акция, обявено за 11 часа, симпатизанти на партията започнаха да се събират пред сградата на МС. Към 11,30 часа стотици се бяха събрали в т.нар. триъгълник на властта и настояха и за мерки за намаляване на цените на електроенергията и основните хранителни стоки.

Премиерът Кирил Петков отиде при тях, но бе посрещнат от протестиращите със скандирания „Оставка“. Думите му бяха освирквани през цялото време. Той беше изведен от кордон от 30 полицаи с шлемове. С него бяха и около 10 служители на НСО.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че правителството не се справя с кризата и прогнозира предсрочни парламентарни избори. Той посочи, че няма основания да вярва на управляващите и това е поводът за днешната демонстрация:

"Максимално бързо да се премахне незаконният зелен сертификат, да се премахне практиката да се тестват децата в училище, да се премахнат всички ограничителни мерки, колкото се може по-скоро... Очевидно е, че това правителство няма да изкара дълго".

Организаторите на протеста заявиха, че властта се стреснала от тях на предишния протест и затова днес е сложена ограда около сградата на Парламента. Присъстващите определиха загражденията като „кошара“, а други като „кочина“.

Ооло 12,30 часа протестиращите се насочиха по бул. „Цар Освободител“ към парламента.