Трети ден сражения в Украйна, боеве се водят и по улиците на Киев

Свят

26-02-2022, 07:47

Снимка:

youtube, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко направления

По улиците на Киев се водеха битки в ранните часове днес, третия ден от руското военно нахлуване в Украйна. Това става часове след предупреждението на президента Володимир Зеленски, че силите на Москва ще се опитат да превземат столицата преди зазоряване, съобщава БНР, пзоовавайки се на Франс Прес.

Руски войски навлязоха в украинската столица по няколко направления.

Съобщава се за боеве между намиращите се в района на централния булевард на града  метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Стрелба и взривове се чуват в целия Соломянский район на столицата, който е непосредствено преди централната част.

Води се битка и от другата страна на Днепър.

Бомбоубежищата са препълнени.

Рано тази сутрин бе обявена въздушна тревога и в най-населения град в Западна Украйна Лвов, както и в още един град в Лвовска област. Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна опасност в Харков.

САЩ са готови да помогнат на Зеленски да напусне Киев, пише „Вашингтон пост“, позовавайки се на американски и украински официални лица. Зеленски е цел номер 1 на руснаците, смята изданието. Украинският президент обаче е отказал предложението и се намира в Киев.

Междувременно Русия блокира резолюция на Съвета за сигурност в ООН, която осъжда руското нахлуване в Украйна, а постоянният представител на Русия Василий Небензя нарече текста антируски и антиукраински.