8 станаха жертвите на пожара във ферибота

Свят

26-02-2022, 13:57

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общо пет тела са намерени на борда на опожарения ферибот

Петричкият шофьор Алекси Пенев ще бъде изписан в понеделник

Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „Юрофери Олимпия“, запалил се в близост до гръцкия остров Корфу в Йонийско море преди седмица. Днес беше съобщено за три тела, открити от спасителните екипи на кораба, който беше изтеглен в пристанището Астакос. Загиналите пътници са намерени в гаражни клетки. Броят на загиналите вече е осем, а в неизвестност се водят още трима пътници.

На три от телата се извършват ДНК проби, тъй като има предположение, че може би те са български граждани. Още шест души се издирват, като операцията продължава и в момента.

Междувременно стана ясно, че българският шофьор Алекси Пенев, пострадал при пожара на гръцкия ферибот, ще бъде изписан в понеделник. Това съобщи собственикът на фирмата-превозвач Илиян Филипов, след като е провел разговор с лекуващият лекар в болницата в Корфу, предаде БНТ.

Медикът е обяснил, че състоянието на Пенев е стабилно, но за всеки случай ще остане под лекарско наблюдение и през уикенда. Планира се в понеделник изписаният пациент да се качи на ферибот с кола и да продължи към България направо за Петрич, където живее.

Все още няма промяна в ситуацията при провеждането на спасителната операция на борда на ферибота „Euroferry Olympia“.