Кирил Петков: Днес ще поискаме оставката на военния министър

Политика

28-02-2022, 10:39

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Премиерът Кирил Петков направи изявление пред медиите от Министерския съвет. Днес от 15 ч Министерският съвет ще проведе извънредно заседание, информираха още от пресслужбата на правителството.

Днес свиквам извънредно заседание на МС с три основни точки: "Първо: Как да стане успешното извозване на 140 българи от Киев, имаме прозорец, който трябва да използваме. Второ: Ядрената заплаха, която Путин отправи вчера - това може да е опит за сплашване, но не може да бъде игнориран. Трето: Ще поискаме оставката на военния министър Стефан Янев - искам да подчертая, че аз работих успешно по време на първия служебен кабинет с него и подкрепям политиката за инвестиции в българската армия", сподели Кирил Петков.

"Никой министър няма право на собствена външна политика, особено по Фейсбук. Второ, никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, ще гони правилни действия и принципни позиции. Трето, мой военен министър не може да използва думичката „операция“ вместо думичката „война“, заяви премиерът.

"Оставката на министър Янев ще бъде поискана днес и ще бъде предложено да се гласува утре. На коалиционен съвет ще се обсъди предложението кой да заеме поста", уточни премиерът.

"Снощи разговарях с всички коалиционни партньори и всички ме подкрепят", подчерта премиерът.