Избраха тоалет на Меган Маркъл за рокля на годината

Булевард

02-03-2022, 13:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Признанието идва от Музея на модата в Бат, Великобритания

Спомняте ли си интервюто на Меган Маркъл пред Опра Уинфри? Тогава бившата херцогиня шокира голяма част от британците, признавайки за отношенията си с представителите на британския кралски двор. Отделно ядоса хората, появявайки се с тоалет, струващ близо 7500 лева. Днес моделът на Джорджо Армани, който много жени поискаха да имат след участието на съпругата на принц Хари, бе обявен за рокля на 2021-а. А признанието идва от Музея на модата в Бат, Великобритания, съобщава tialoto.bg.

Черно-бялата копринена рокля от жоржет, с която Меган се появи на екрана на канал CBS през март миналата година, e видяна от близо 60 милиона зрители по целия свят, живеещи в близо 70 страни. Тя е дълга, като се отличава с V-образно деколте и платнен колан с катарама на кръста. Има и бродерия с лотос от лявата страна.

Дрехата, избрана от актрисата, е от капсулната колекция на Armani за пролет/лято 2021-а, като все още може да бъде открита в някои магазини в САЩ.

Роклята носи скрито послание

„Добре известно е, че членовете на кралското семейство често използват тоалети, за да изпратят послание чрез избора си на стил, цвят или мотив“. Това пишат представителите на музея на своя официален сайт и разкриват мотивите на Маркъл за избора на въпросната черна рокля.

Лотосът е символ на прераждането и духовното извисяване. Освен това то е растение, което оцелява при трудни условия и сякаш чрез него Маркъл иска да каже, че напуснала Великобритания, живеейки като обикновен човек, може да вдигне отново глава и да продължи напред – по-уверена от всякога.

Преди да дойде „Мегзит“, жената на принц Хари бива нападана често и в един момент целия натиск върху нея като кралска особа се отразява на психичното ѝ здраве. Ето защо, обличайки роклята на Armani, тя просто иска да изкрещи, че вече се чувства добре в своето тяло. А и казаното от нея тогава ще се помни дълго и бе заявка, че тя е готова да се защитава и размаха пръст на всеки, който я критикува за начина, по който живее далеч от Острова.

От Музея на модата, който се намира в град Бат, съобщават, че скоро неговите посетители ще могат да видят копие на въпросната рокля, обявена за номер едно на 2021 г. Тя ще попълни колекцията „История на модата в 100 предмета“.

Зад избора на роклята стоят модни експерти

Роклята на годината е избрана след щателен подбор от двама експерти в модата – главния редактор на списание Dazed Ибрахим Камара и неговия артдиректор Гарет Райтън. В свое изявление те обясняват как моделът, „носен, за да демонстрира една божествена бременност“, сега е „здраво вкоренен в психиката на нашата поп култура“.

„Радваме се, че тази емблематична рокля ще бъде добавена към колекцията на Музея на модата, за да представя ключов момент от 2021 г. Очакваме с нетърпение да бъде изложена в музея, където местните жители и посетители ще могат да ѝ се полюбуват отблизо“, казва общинският съветник от Съвета на Бат и Североизточен Съмърсет Дайн Ромеро.