Италия дава 2000 евро, ако се ожените в Рим

От началото на пандемията (близо две години) едва 9 000 двойки са се оженили в Рим

Рим със своите емблематични и романтични локации като фонтана Ди Треви, Колизеума и Портокаловата градина от години е топ дестинация за сватби.

Пандемията с всичките ѝ ограничения обаче доведе до значителен спад на броя на сватбите в италианската столица и сега Вечният град иска да си върне романтичната слава със специална кампания, наречена „От Лацио с любов“.

Лацио е регионът, в който се намира Рим, а всяка двойка, която избере столичния регион за големия си ден, ще получи 2000 евро за възстановяване на част от разходите си, пише dir.bg.

Условието е бракът да се сключи до 31 декември 2022 г. включително, като няма ограничение дали младоженците са италианци или чужденци. Достатъчно е да представят пет касови бележки, които могат да са за разходи като сватбен фотограф. сватбена торта, кетъринг или рокля и костюм.

В програмата е предвиден бюджет от 10 милиона евро – или за 5 000 сватби. Крайният срок за представяне на касовите бележки е 31 януари 2023 г. или докато средствата по програмата бъдат изчерпани.

По данни на италианските власти, цитирани от „Форбс“, от началото на пандемията (близо две години) едва 9 000 двойки са се оженили в Рим, докато само за 2019 г. броят им е бил над 15 000.