Трагедия без край: Още един спортист падна жертва на войната в Украйна

Спорт

02-03-2022, 09:41

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още един спортист падна жертва на войната. От украинската федерация по биатлон съобщиха, че 19-годишният Евгений Малишев е бил убит по време на изпълнение на военната си служба. Тийнейджърът е бил национал на страната си на ниво юноши. Той напусна този свят едва десетина дни преди да навърши 20-годишна възраст.

"Героите никога не умират", написаха част от бившите му съотборници в социалните мрежи, като по този начин почетоха паметта му. Повече подробности относно гиблета на Малишев поне към настоящия момент няма.

По-рано стана ясно, че Дмитрий Пидручни и Дмитрий Мазурчук, които представяха Украйна на завършилата наскоро зимна олимпиада в Пекин, също са се включили във въоръжените сили на страната и са част от Националната гвардия. Пидручни е биатлонист и е световен шампион в преследването от Йостерсунд през 2019 година, докато Мазурчук се състезава в северната комбинация.

"Длъжни сме да защитаваме нашия град Киев. Строим барикади и укрепления. Спокойни сме и сме готови за всичко. Опасността е голяма, в Киев ще има много сражения, но ние ще победим", заяви Пидручни.

Така те последваха примера на братята Виталий и Владимир Кличко, както и на другите звезди в бокса - Олександър Усик и Василий Ломаченко, които бранят страната си от руската инвазия.

Малишев е третият известен към този момент спортист, който загива по време на войната. Другите двама са 21-годишният футболист на Карпати Лвов Виталий Сапило и 25-годишният Дмитро Мартиненко от Гостомел.