Как да се обличаме уверено и стилно, но и модерно?

Арт и Стил

03-03-2022, 08:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Не е необходимо да правите компромис между това да сте стилно облечени и същевременно модерни. Можете да бъдете и двете, стига да успеете да съчетаете правилно някои важни компоненти. Без значение дали става въпрос за дамска макси мода или за стандартни облекла, принципите на съчетаване и комбиниране са сходни. В тази статия ще ви запознаем с най-важните неща, които трябва да съобразите, когато искате да изглеждате едновременно стилно и модерно.

Научете кои цветове ви подхождат най-добре

Някои цветове може да ви подхождат повече от други в зависимост от цвета на косата и тена на кожата ви. След цвета на косата следващият най-важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора на цветове, е подтонът. Кожата ви има хладен или топъл подтон? Не знаете дали имате топъл или студен подтон на кожата? Това не е проблем! Можете да използвате няколко трика, за да го разберете.

За топлите подтонове обикновено говорят по-зелените вени на китката, а за по-хладните - сините или лилавите вени. Следващият тест ще бъде да видите кой цвят бижута най-добре допълва тена на кожата ви. Ако среброто изглежда по-естествено, най-вероятно имате по-студени подтонове, докато златото изглежда по-добре с по-топли подтонове.

Можем да поговорим за това кои цветове изглеждат най-добре на всеки от вас, след като вече знаете подтоновете си. На хората с хладни подтонове най-добре стоят пастелните, по-светлите цветове и всички нюанси на синьото. По-ярките цветове, както и всеки нюанс на червеното, оранжевото или жълтото, подхождат на хората с топли подтонове.

Изборът на цвят обаче не се свежда само до цветовия подтон. Цветът на косата също е важен. Скъпоценните тонове са добър избор за блондинки със светла кожа, защото ярките цветове добавят контраст. От друга страна, по-топлите цветове като коралови и златисти могат да ви стоят чудесно, ако имате по-тъмна или маслинова кожа. Ако сте червенокоса, мисля, че зеленото ви стои чудесно, а на блондинките им отиват меки летни цветове като розово и синьо.

Ако не сте сигурни или нямате лични фаворити, ръководете се от цвета, който сте носили, когато сте получили най-много комплименти за облеклото си. Помислете дали да не носите този цвят по-често, ако някой някога ви е казвал, че "изглеждате много добре в него". За мен този цвят е синьото - едно прекрасно „тийн“ синьо. Всеки допълнителен комплимент, сега като се замисля, е още една причина да искам да нося този цвят по-често!

Определете личния си стил

"Създайте свой собствен стил - нека той бъде уникален за вас и същевременно разпознаваем за другите", казва Анна Уинтур. Още от гимназията много хора са ми казвали, че имам отличителен стил, и аз не мога да не се съглася с това. Обичам да нося маркови дамски дънки още от четиригодишна възраст. Когато бях на четири години, моята мила съседка ми подари първия чифт токчета и аз исках да ги нося всеки ден!

В днешно време тоалетите ми включват деним и токчета. В резултат на това съм изключително придирчива към това какво нося и как съчетавам тоалетите си. Личният ми блог се нарича "So Heather", защото когато приятелите ми видят нещо, което прилича на това, което бих облякла, го наричат "SO HEATHER"! За някои от вас тази визия може да не е толкова лесна или естествена. Ако случаят е такъв, препоръчвам да се върнете към първата точка от този списък: правете това, което ви кара да се чувствате най-спокойни и себе си!

Облечете се според случая

Ежедневно получавам много имейли от клиенти, които ме питат какво да облекат на конкретно събитие или парти. На първо място, винаги се интересувам от дрескода. Обикновено за повечето партита и събития се посочва дрескод. Ако той не е посочен, винаги избирайте по-елегантен вариант! Винаги казвам, че е за предпочитане да си прекалено облечен, отколкото да си недостатъчно облечен. Ако например отивате на интервю за работа, първото нещо, което трябва да направите, е да се запознаете с компанията и работната среда.

Носете костюм, ако той следва традиционния корпоративен стил, при който всички носят костюм. Ако средата го позволява, можете да изберете по-свободна, делова визия, но все пак бих посъветвал да заложите на по-елегантен костюм. Ако все пак трябва да присъствате на сватба, разберете къде ще се проведе тя и в колко часа, преди да решите какво да облечете. Времето оказва голямо влияние върху това какво трябва да носите на определени събития, така че го проверете, преди да изберете стилния си тоалет. Когато се съмнявате, потърсете съвет от други хора, които ще присъстват на събитието, и не забравяйте да се обличате стилно.

Бъдете модерни до степен, която ви е приятна

Изпробването на нови тенденции винаги е забавно и аз често съветвам хората да го правят. Въпреки това не харчете много пари за тенденции, ако ще ги носите само за кратко време. Тенденциите идват и си отиват, затова пробвайте само една или две на сезон - такива, които наистина обичате и ще носите понякога. Отново става въпрос за това, което ви кара да се чувствате най-удобно и уверено- ако откриете нещо модерно, което ви кара да се чувствате страхотно, заповядайте! Ако обаче не сте сигурни или се колебаете дали да опитате нова тенденция, има голяма вероятност да не я обикнете напълно; моят съвет е да я избягвате. Не забравяйте, че само защото нещо е модерно, не означава, че трябва да го носите. Носете само това, което наистина обожавате, и, което е по-важно, което ви кара да обожавате начина, по който се чувствате!

Най-добрият ни аксесоар е увереността, а начинът, по който се обличаме, оказва влияние върху нашата увереност. Моята цел не се е променила, откакто основах собствената си компания преди седем години, а тя е да помагам на жените да постигнат идеалния си външен вид и усещане. В резултат на това най-добрата ми препоръка е уверена, стилна, но модерна визия. Надявам се, че седемте предложения по-горе ще ви помогнат да постигнете точно това!