Борисов: Радевата зима дойде, това управление ще ни завлече на дъното (Видео)

Политика

03-03-2022, 12:18

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Счупиха държавата", заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов избра да се поклони на легендарния основател на Българската легия Георги Раковски в родния му Котел навръх Трети март.

"Радев успя така да раздели нацията, че дори на националния празник човек трябва да избира място къде да отиде, за да може да говорим за обединение, а не за разединение. Именно заради това избрахме Котел и Георги Сава Раковски, защото много негови думи от историята са като все едно за днес писани. Днес има агресия, война и незаконно нахлуване на територията на Украйна и целият демократичен свят осъдихме това. Радев раздели нацията. А вече като гледам не му е достатъчно, че опита нас да ни раздели, сега цепи и другите политически партии", коментира Борисов.

"Призивите ни за обединение не само, че не се разбират, а лошите пророкувания, които правихме, се сбъднаха. Румен-Радевата зима дойде. Като Жан Виденов. Опашки по бензиностанциите, в пъти чудовищен скок на тока, газа, енергийните носители във всяко едно измерение. Никакво строителство. Велоалея няма да направят тези. Всичко това го направи Румен Радев", каза още бившият премиер.

"Полицаи, пожарникари... Всичко замина... Къде са милиардите, които изтеглиха? Чудовищна инфлация, обедня народът, видно е. Блокирано е всичко. Да си заминават и да се преформатира това управление, защото ще ни завлече на дъното. Те са еманация на корупцията", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Народът всеки ден го разбира - и в магазина, и на опашките. Петков ни казва, че има доставки. Цените се вдигат и хората отиват на опашки, защото разликата от вчера до оня ден е 30-40 лева на резервоар. Затова се редят на опашки. Изпуснаха пак времето с инструменти да го отреагират", посочи Борисов.

"От 1 април увеличението на газа в България ще е брутално, вероятно над 50%. За утре цената на тока ще е рекордна за всички времена, следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма един лев компенсация нито за тока, нито за газа, т.е. чакат ни рекордни цени без никаква компенсация", предупреди Делян Добрев.

Вижте повече във видеото: