ГЕРБ за обвиненията на Кирил Петков: Дъното на безпомощността (Видео)

Политика

04-03-2022, 14:36

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От партията коментираха, че правителството за пореден път е реагирало неадекватно и некомпетентно.

Да си министър-председател и да не можеш да се справиш с една или друга ситуация, показва безпомощност. Да обвиняваш другите, предишните, бъдещите, защото не можеш да се справиш, е дъното на безпомощността. Това заяви Томислав Дончев на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Правителството за пореден път реагира неадекватно. В сряда, когато възникна психоза, вместо да освободят горива от резерва, те не направиха нищо. 48 часа търсиха кого да обвинят и накрая решиха, че младежите от ГЕРБ са виновни за тяхната некомпетентност", коментира от своя страна Делян Добрев.

"Предложихме на управляващите да отпуснат горива от държавния резерв, както постъпиха Съединените щати и още 30 държави, които отделиха от своите резерви 60 млн. барела петрол, за да успокоят цените", каза още той.

"Вярно е, че правителството работи денонощно. Тихомълком, 24 часа след началото на войната в Украйна, на нашата газова борса в рамките на секунди е търгуван газ на половин цена. Зад гърба на всички, между 2 и 3 часа през нощта, количество от 4 200 мегаватчаса е продадено, но кой го е купил не е ясно. Разликата в цената е минимум половин милион лева. Чакаме отговор на този въпрос от управляващите!", подчерта Добре.

Вижте повече във видеото: