Според изследване: Редовното ходене по концерти удължава живота

Булевард

06-03-2022, 18:33

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Когато предстои голям фестивал, особено през лятото и пролетта, много често хората се вълнуват и подготвят с месеци за него

Ходили ли сте скоро на концерт? Ако не е така, трябва да се поправите. Ново проучване доказва, че хората, които ходят по концерти често живеят по-дълго, в сравнение с тези, които не ходят, отбелязват от teenproblem.net.

Концертите дават прилив на енергия и вълнение. Освен това, те събират хората и създават чувства на щастие и обединеност.

Изследването е направено от O2, компания във Великобритания, която притежава някои от най-големите площи и зали, в които могат да се изнасят концерти. От компанията твърдят, че ако редовно присъствате на концерти, ще живеете по-дълго.

Когато предстои голям фестивал, особено през лятото и пролетта, много често хората се вълнуват и подготвят с месеци за него. Понякога те дори започват да ядат по-здравословно - ако фестивалът е на морето през лятото и искат да изглеждат добре по тънките дрехи или по банските.

Освен това, когато концертите и фестивалите се провеждат на открито през лятото, времето е горещо и хората се потят, докато танцуват и се разхождат, което ги кара да горят повече калории. Това пък води до освобождаване на ендорфини - хормони на щастието.

От "Independent" пишат, че според проучването на O2, само 20 минути на концерт могат да подсилят чувството, че сте в добро състояние.

А ако редовно ходите на концерти, животът се удължава с 9 години.