Поп-Фолк гилдията награди Денис Теофиков посмъртно

Булевард

09-03-2022, 09:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Попфолкът потъна в скръб след смъртта на Денис Теофиков

В столичния клуб "Илюжън" бяха раздадени четвъртите музикални награди Folk+.

Гости на събитието бяха всички призьори - поп фолк изпълнителите Симона и Антонио, които бяха наградени със статуетки за дебют в категорията за двата пола.

Като най-прогресиращ за изминалата година беше отличено откритието на Галин - Адам.

Емрах Стораро грабна статуетките за песен на година и за авторски принос към собственото си творчество за песента „Един на милион“.

„Автомата“ на Теди Александрова и Илиян получи приза за дискотечен хит, а „Турболенция“ на Емилия, Флорин Салам и Кости наградата  за колаборация, след като тяхната песен се нареди в топ 3 на най успешните песни през изминалата година.

Организаторите на церемонията почетоха паметта на трагично загиналия талант Денис Теофиков с минута мълчание както и колегата им Ангел, които почина след като ковид-19 го надви.

И двамата млади изпълнители бяха удостоени посмъртно с наградата "Цялостен принос към българската музика ".

Статуетката на Ангел получи неговата съпруга Христина, а от името на близките на Денис наградата приеха Силвестър от Група Фантазия, Емрах и бившата любима на Теофиков - Десита.

"Денис не обичаше, когато някой от близките му е тъжен. Затова нека си спомняме за него с усмивка", призова близка на семейството.

 "Тук съм от името на родителите на Денис Теофиков. Като близък на семейството благодаря, че не подминахте Денис и че отдавате заслуженото му. Нека не търсим живия сред мъртвите. Денис е тук сред нас", каза Силвестър Матеев.

 "Всички тези награди тази вечер са за Денис", заключи Емрах, верен негов приятел.

За дует на годината бяха обявени Азис и Галена, Меди пък вече може да се похвали с още една награда в колекцията си за Кавър и клип на годината. за съвместната им песен с Галена „Скандал“.

Основната битка обаче беше за най-апетитната статуетка, тази за певец и певица, призьорите в тази категория са Меди и Галена.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен