Бойко Борисов: Българи, грабят ви, кражбата е огромна (Видео)

Политика

11-03-2022, 12:44

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Чудовищна далавера със зърното, живеем в комунистическа икономика", заяви лидерът на ГЕРБ

"Драги българи, грабят ви! Грабят ви, както не са ви грабили по Османско робство! Кражбата е огромна!" Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си във Враца.

"Каква е тая правова държава, в която устна заповед на министър спира износ", попита бившият премиер и добави: "Най-големият спец в далаверата със зърно е Спецов – най-близкият съратник на Асен Василев. Износът върви само за избрани фирми."

"Чудовищна далавера правят. Помните ли едно време „зърнената афера”, сега ще направят същото. Ние сме в комунистическа икономика, каза още Борисов.

"Управляващите си викат помежду си мафия, мафия, мафия. Когато ГЕРБ управляваше нямаше нито един спрян еврофонд или програма. Сега са нула програмите. Нямаше нито едно похарчено не място евро, а сега няма и План за възстановяване. Катастрофа", отбеляза Борисов. 

"Единственото, което сега остава е да ме арестуват мен. Грабеж на зърно, грабеж на животновъди, грабеж на бизнеса, цени на тока. И сега изведнъж услужливо медиите обяснявали, че всичко е следствие на войната. От миналия юни се вдигат цените на всичко. Само преди две седмици министър-председателят ни каза, че не дрънчи на война. Какви цени са се вдигнали тогава, господа и дами?", попита Борисов. "Нямаше да позволя токът да се вдигне с една стотинка! Няма една причина да се вдигне. С Делян Добрев сто пъти обяснихме как регулираме всичко в тока", допълни той.

Вижте повече във видеото: