Проф. Ангелов: Разпространените твърдения за мен от МВР са безпочвени клевети

Политика

16-03-2022, 20:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Разпространената днес от МВР информация за това, че "имало данни за извършени длъжностни престъпления във връзка с обществената поръчка за изграждането на Национален институт по педиатрия" през 2020г., по същество представлява преднамерено разпространение на невярна информация. Това написа бившият здравен министър Костадин Ангелов на профила си във Фейсбук.

"Преценката на този въпрос първо е от компетентността на Прокуратурата, а не на МВР. Авансовото плащане, за което става дума в съобщението на МВР, не е наредено от Министерството на здравеопазването или от Министъра на здравеопазването, а от държавното акционерно дружество - възложител на обществената поръчка за изграждането на детската болница”, пише още той.

Ангелов е категоричен, че няма нищо общо с решението за откриване на процедурата за обществената поръчка, нито с решението за създаването на държавното акционерно дружество, встъпило в правата на възложителя по поръчката, нито с управлението и мениджмънта на последното.

"Ето защо, разпространените днес твърдения от страна на МВР, спрямо мен, представляват по същество безпочвени клевети”, добавя той.