Oт МВР признаха, че арестът на Борисов няма общо с Европейската прокуратура

Крими

18-03-2022, 17:44

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Aрестували лидера на ГЕРБ, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов по предположение

Oт МВР официално признаха, че арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов няма общо с Европейската прокуратура.

От ведомството пуснаха прессъобщение, в което се оправдават, че задържанията са били извършени при пълно уважение към закона и лицата, като дори им направили медицински преглед. 

Става ясно още, че в основата на операцията е... "предположение".

"Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения", оправдават се още от министерството на Рашков.

Ето какво гласи съобщението на МВР:

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия.

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от  досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи.

Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

От министерството на Рашков пуснаха кадри, на които са опитали да скрият лицата на Борисов, Арнаудова и Горанов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен