Севделина Арнаудова: Мафията си има държава

Политика

18-03-2022, 21:35

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Най-скандалното е, че ни задържат чрез прессъобщение", коментира тя

"Разбрах, че съм арестувана преди да дойде полицията. Дойдоха три патрулки, „Охранителна полиция”, военни лица, разследващи. Влизането беше по неотложност. Претърсването продължи от 21 до около 3 часа през нощта. Иззеха тефтер, в който пишеше името на Борисов, както и рекламни материали и картички от предизборната кампания”, заяви бившият шеф на Пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова минути след освобождаването й от ареста.

Тя се разплака, разказвайки, че всичко се е случило пред очите на малката ѝ дъщеря.

"Най-скандалното е, че те задържат чрез прессъобщение. Второ – основен свидетел е действащият министър-председател, който е свикал на оперативка в кабинета си вицепремиера Асен Василев и министър Бойко Рашков. Най-интересното е, че си е позволил да въвлече името и на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в това нещо. В свидетелските показания, които е дал Кирил Петков, е посочил, че задържането е станало с нейно знание и по нейно разпореждане", коментира още Арнаудова.

Тя отбеляза, че не знае дали сигналът срещу нея е подаден от обвиняемия бизнесмен Васил Божков и допълни: "Мафията си има държава".

На въпрос дали ще сезират Европейската прокуратура Арнаудова отговори, че международният отдел на партията вече е във връзка с ЕНП и Лаура Кьовеши.