Севделина Арнаудова: Бойко Рашков изрече много неистини

Политика

24-03-2022, 10:57

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите ѝ Рашков упражнява системен психологически натиск върху нея и нейното семейство

"Бойко Рашков изрече много неистини. Сестра ми работи в ГД "Национална полиция" от 22 години и има редица награди от това министерство, подписвани от най-различни министри“.

Това каза в ефира на bTV Севделина Арнаудова, говорител на правителствената информационна служба на кабинета „Борисов“. Тя отговори на Бойко Рашков и твърденията му за изтичане на информация и роднински връзки при задържането на Арнаудова заедно с лидера на ГЕРБ и бившия финансов министър. 

Тя уточни, че никаква информация от сестра ѝ Ирена Арнаудова не е изтичала. 

"Тя категорично не е имала никаква информация за полицейската акция срещу нас", заяви Севделина Арнаудова.

По думите на Арнаудова Бойко Рашков упражнява системен психологически натиск върху нея и нейното семейство.

„Моята сестра по никакъв начин не е изпращала информация към мен. Тя работи в сектор, който няма нищо общо с провежданите разследвания и досъдебни производства. Никой от нас не знаеше, че ще бъде арестуван“, заяви Севделина Арнаудова.  

„Бойко Рашков трябва да се извини за тези твърдения или да ги докаже, защото в неговите правомощия като министър е цялата възможност да докаже твърденията си“, посочи тя.

„Единственото, което мога да го окачествя като документи, иззети при обиска и ареста ми, са заповеди за мои командировки, когато работех в Министерския съвет. Останалото са наши разследвания, които централата е правила относно появилите се снимки от резиденция „Бояна“. Наши разследвания, които ще докажат, че снимките са манипулирани. Това иззеха, имаше и телефони“, обясни Арнаудова по повод твърденията на Рашков, че от дома ѝ са открити материали, от които може да се направи извод, че е следяла какво се обсъжда във връзка с твърденията на Васил Божков.