Владислав Горанов след разпита: "Свидетелят Петков" инициира всичко дотук

Политика

28-03-2022, 17:39

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Свидетелят Петков" участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, в който има далеч по-големи кризи в държавата, заяви той

"Свидетелят Петков инициира всичко дотук - арестите на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това", заяви Владислав Горанов след разпита си в Софийската градска прокуратура. 

Бившият финансов министър каза пред медиите, че се е виждал с Васил Божков в Министерството на финансите, за да обсъдят „различни теми”, но за всичко това е разказал през 2020 г. Допълни още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.

"Имаше публична среща между министър-председателя, Васил Божков и други собственици на футболни клубове. Тази е срещата, за която на мен ми е известно, за друга - не знам”, каза Горанов.

Той поясни, че на разпита са били изяснявани всички твърдения на лица, в това число и на "свидетеля Петков", свързани с твърдения за извършване на незаконни действия. „Нямаше нови въпроси”, подчерта Горанов. И допълни: „Незаконни арести на висши политици. И най-вече на лидера на опозицията. Това е незаконно”.

"Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, в който има далеч по-големи кризи в държавата. За мен продължава да буди недоумение защо се стигна до такова откровено нарушаване на закона. Да арестуваш лидера на опозицията е крайно отчаян и инфантилен ход”, отбеляза бившият финансов министър.