Нарушил ли е процедурата и сроковете кандидатът на ПП за управител на БНБ Андрей Гюров?

Политика

01-04-2022, 12:31

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ иска проверка на признаването му на докторската степен

Нарушил ли е процедурата и сроковете кандидатът на ПП за управител на БНБ Андрей Гюров? Това попитаха от ГЕРБ на брифинг в кулоарите на парламента.

"Имаме достатъчно основание да смятаме, че процедурата за академично признаване е опорочена. Г-н Гюров вероятно има образователна и научна степен „доктор“ от Виенския университет, но за да бъде управител на БНБ, за да бъде допуснат до изслушването вчера в 16 часа, трябва да има академично признаване. Вчера към 16 часа, продължаваме да твърдим, в регистъра на академичното признаване на НАЦИД нямаше публикувана информация. Тази информация беше публикувана в 17.30.", коментира Красимир Вълчев.

От ГЕРБ допуснаха и измама с академичния труд на Андрей Гюров. Народният представител Валери Лачовски коментира: "И зачитайки неговия научен труд, установяваме, че той има пророчески умения. А именно – още в първите страници на неговия научен труд, който той е защитил 2005 г., установяваме, че той цитира данни от 2008-а и 2012 г. и статия от 2007 г. Което ни навява на мисълта дали е реален неговият труд и дали не става въпрос за тежка документална измама".

Вижте повече във видеото: