Гръцки град е избран за най-добрата ваканционна дестинация в света

Първо място заема Атина, като хотелите, ресторантите, нощния живот и местата за посещение са високо оценени

Според ново проучване Лос Анджелис има най-добрите хотели, Брюксел има най-добрите ресторанти, докато като цяло първото място като най-добър град за почивка е заето от гръцката столица Атина.

Проучването, проведено от уебсайта Money.co.uk, изследва кои градове са оценени като най-добрите по света, когато става въпрос за хотели, ресторанти, нощен живот и атракции за посещение, пише в."Български новини".
Първо място заема Атина, където 19,7 процента от хотелите, ресторантите, нощния живот и местата за посещение са високо оценени. Въпреки че столицата на Гърция е най-добре класираният град по отношение на атракциите, тя също е на второ място по отношение на хотели и нощен живот.

На второ място е друга европейска столица Лисабон. Лисабон е вторият по брой атракции с 5 звезди – 40% от неговите атракции са получили това признание от туристите. Градът е известен и със страхотната си храна и не е далеч от многобройните плажове.

На трето място е Флоренция, в сърцето на италианския регион Тоскана. Дом на Ренесанса, Флоренция е богата на история, изкуство и архитектура. Въпреки че не постига особено висок резултат по никой фактор, този град заема третото място в общото класиране.

Целият списък изглежда така:
1. Атина (Гърция)
2. Лисабон (Португалия)
3. Флоренция (Италия)
4. Единбург (Великобритания)
5. Хонолулу (САЩ)
6. Родос (Гърция)
7. Дъблин (Ирландия)
8. Венеция (Италия)
9. Прага (Чехия)
10. Амстердам (Холандия)