Бойко Борисов: Усещате ли как ви грабят? (Видео)

Политика

09-04-2022, 11:55

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите му най-големият грях на Румен Радев е, че е разделил народа

"Народът обеднява. Сметки, ток, парно... Усещате ли как ви грабят? Как не го виждате? Една лъжица асфалт не са положили... Една година! Всеки ден протести, няма един доволен - полицаи, пожарникари, съдебни, всички", заяви Бойко Борисов пред актива на партията в Хасково.

"Най-големият грях на Румен Радев е, че раздели народа и в момента омразата между хората е огромна", посочи лидерът на ГЕРБ. И допълни, че държавният глава носи отговорност за случващото се в страната.

"В момента е катастрофа. Всичко катастрофира и няма оправяне, уважаеми българи", каза още Борисов.

На проявата, провеждаща се в залата на театъра, присъства цялата парламентарна група на ГЕРБ и около 350 местни жители.

"Никога не съм имал къща извън Банкя, нито кюлчета, нито пари. Но целият този комплект, финансиран от мутрите в България, се изправи срещу мене. Грабят ви. За моите противници кой е най-големият ми грях - пуснахме чисто нови далекопроводи и свързахме България с Румъния и Гърция. Сега, ако в едно дружеството имаш 2 млрд. лв. и изтеглиш тях, те ще кажат, че това са някакви стотици милиони. Усещате ли как ви грабят, как не виждате? Не могат да ми простят, че не продадох тръбите. 1 г. ние не управляваме и все ние сме им виновни, а баща им Румен Радев не е виновен. Само в една сфера са по-добри - кражбата. И се държат като мутри. Оня ден от целия пост на Слави Трифонов изведоха, че не е време за избори. А той ги направи на създърма. Народът си го харесва. Утре ще отиде да прави концерт, не иска да излезе от управлението без чест", коментира бившият премиер.

Борисов засегна темата и с парите в МРРБ.

"Гинат хора по пътищата, „Тракия” е в безобразно състояние. Вчера жена почина заради строшена мантинела. „Марица” не е чистена от година. Обещаха по 4 магистрали на година, а метър не са направили. Една лъжица асфалт не са изсипали”, каза Борисов.

"Мутрите им платиха за протестите и сега управляват. И лично премиерът е свидетел на човек с "Магнитски". Точка. Tака че трябва да се оставят да се сринат докрай, защото имат много могъщи покровители, с много пари на олигарси", посочи Борисов. "Вече хазната е празна. Оставихме много пари и двете служебни правителства на Радев работеха лесно. Ако сега направи служебно правителство с 4 млрд. фискален резерв и на таваните на дълговете, да видим колко ще е успешно. Не ми отива да го кажа, но в момента всичко минава през Румен Радев. Той носи отговорност за това, което се е случило", допълни Борисов.

Вижте повече във видеото: