Проф. Ангелов: Стискаме палци България да издържи и се кръстим тези хора да не счупят държавата

Политика

12-04-2022, 23:06

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки, заяви бившият здравен министър

Стискаме палци на България да издържи и се кръстим тези хора да не счупят държавата. Хората наистина се събудиха от всичко онова розово, което беше обещавано и не се случи. Това каза в "Още от деня" по БНТ проф. Костадин Ангелов - депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по здравеопазване.

"Ситуацията в момента не се дължи на привнесена инфлация, с която се извиняват управляващите. Ако ГЕРБ беше на власт, нямаше да допуснем серията от грешки, невзети решения и закъснели решения. Ние нямаме оценка за управляващите, нищо не е направено, за да бъде оценено", заяви Ангелов.

Костадин Ангелов коментира предложенията за увеличение на заплатите на медиците в новия колективен договор.

"Това е страхотно, но и предният браншови колективен договор беше поставил едни прагове, където на много малко места бяха достигнати, това отново е хвърляне на прах в очите на хората, тъй като не гарантира източника на средства откъде ще дойдат", коментира Костадин Ангелов.

"Ние внесохме един законопроект, който да гарантира минималните прагове на основните заплати в сектора и това ако се случи, тези заплати навсякъде в страната ще бъдат такива каквито пише в закона", добави още Ангелов.

Той коментира проверките на прокуратурата в "Александровска" болница така: "Винаги когато замирише на избори, винаги се появява най-добрият политически пиар и най-лошият милиционер Бойко Рашков, който хвърля малко фойерверки, за да заглуши напредъка на нашата партия. Аз не разбирам в какво ме обвиняват, защото това се е случило след като аз съм бил директор".

А казусът с избор на нов управител на БНБ Ангелов коментира така: "Относно кандидатурата на гуверньор на БНБ ние казахме, че нито един от двамата кандидати не може да достигне летвата, която постави Димитър Радев. По-важно е да гарантираме сигурността на финансите на държавата".