Вътрешната опозиция в БСП превзе и женската организация в София

Политика

16-04-2022, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Нов удар понесе Нинова в София. Въпреки, че успя с апаратни хватки да сложи Калоян Паргов в партийния „фризер“ за една година, заложените от него мини продължават да взривяват спокойствието на червената лидерка. След безапелационния избор на Иван Таков за председател на БСП – София, в четвъртък кандидатът на Паргов и опозицията в БСП Мадлен Стоянова от раз спечели председателското мястото в женското обединение на партията в столицата.

Това стана, въпреки че досегашната председателка и близка приятелка на Нинова Таня Найденова открито е призовала да се гласува за някоя от досегашните й заместнички. Стоянова спечели тайния вот още на първи тур. Мадлен Стоянова е с богата партийна биография и дълго време беше част от партийния апарат на „Позитано“ 20, докато Нинова не я уволни. По време на президентската предизборна кампания през миналата година тя е част от щаба на Румен Радев и Илияна Йотова. Найденова, която бе поставена лично от Корнелия Нинова за председател на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания, не скрила разочарованието си от провала си и дори не поздравила новоизбраната председателка.

Това е поредна инкасирана загуба от Нинова на терена на женското обединение в партията. През 2020 г. Дора Янкова стана председател на Обединението на жените – социалистки в БСП, а фаворитката на Нинова - същата Таня Найденова дори не достигна до балотажа. В софийските партийни среди на левицата открито се коментира, че жените – социалистки са се оказали по-корави от много мъже в партията