Плевнелиев: Това правителство е разкъсвано от раздори и само руши

Политика

16-04-2022, 12:34

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Правителството на четворната коалиция начело с Кирил Петков е разкъсвано от раздори, слабо и единствено руши постигнатото досега. Така може да се обобщи оценката на новата власт на президента (2011-2016) Росен Плевнелиев по БНТ.

Думите на външния министър Теодора Генчовска от петък в парламента, че има различия между нейното ведомство и външнополитическия екип на премиера Петков е пробив в националната сигурност, смята бившият държавен глава.

"Това е пробив в национална сигурност, това е директно и ярко доказателство за начина, по който днес се управлява България. Това ни прави слаби, изолирани и практически невъзможни да служим на нацията."

"Някакви случайни хора, водени от омраза, влязоха във всички институции, изчегъртаха всичко възможно, в това число и във външната политика. Тръгвайки от нея, стигайки до Плана за възстановяване - навсякъде виждаме рушене, рушене и рушене и никаква градивност и дългосрочна мисъл", остър бе Плевнелиев.

В исторически план той пък очерта три "постижения" на кабинета Петков. "В исторически план имаме най-слабата и неработеща коалиция в историята на България. Имаме за първи път незаконен арест по донос от министър-председател като свидетел на човек с 18 обвинения срещу бивш министър-председател, който е арестуван пред децата си по време на вечеря. Това не е върховенство на закона, това в взривяване на върховенство по закона. И на трето място - последни по Плана за възстановяване, последни по върховенството на закона, последно по ваксинация, абсолютно неразбрани по казуса с РСМ."

"Крайно време е да започнат прозрачно и ефективно", призова бившият стопанин на "Дондуков" 2, според когото към момента държавата се управлявала като стартъп.