Над 11 000 британски доброволци искат да работят в здравеопазването

Това включва пъстра гама от хора като бивши стюардеси, служители във фитнес центрове и готвачи

Във Великобритания повече от 11 000 доброволци или хора, работили по програмата за масово ваксиниране, са решили да започнат постоянно работа в националното здравеопазване, информира БНР.

Около 71 000 души заеха платени длъжности, но хиляди други участваха като доброволци в помощ на програмата за масово ваксиниране, в резултат на която на Острова до момента са поставени над 120 милиона дози ваксина.

Повече от 92% от населението на Великобритания на възраст над 12 години са получили до момента доза ваксина, а почти 68% са с три дози.

Националното здравеопазване сега съобщи, че 11 483 от тези доброволци са предпочели да останат за постоянно на работа, а това включва пъстра гама от хора, като бивши стюардеси, служители във фитнес центрове и готвачи.

Би Би Си посочва много конкретни примери като този на стюардесата Тамрин Саби с 11-годишен стаж в авиолиниите, която решила да стане доброволец в Кембридж и да учи за терапевтичен радиограф, когато се наложило да излезе в принудителен отпуск заради Covid-19.