Кралев: Силата е в истината – кадрите от "Зимния дворец“ са направени изключително манипулативно (Видео)

Спорт

22-04-2022, 10:15

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите на бившия спортен министър целенасочено са показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес

"Силата е в истината! Публикуваните преди два дни кадри от Министерството на младежта и спорта, за които се твърди, че са от "Зимния дворец", са направени изключително манипулативно – целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес. Във видеото се вижда вход на сградата, който не се използва от 30-40 години." Това написа бившият министър на спорта Красен Кралев на профила си във Фейсбук

"Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са заснети от две дискотеки и фитнес на територията на "Зимния дворец", използвани от различни наематели в последните 20 години", отбелязва Кралев.

"Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако "силата е в истината" - защо не бяха показани кадри на "Зимния дворец" преди и след ремонта – защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито  съблекалните?!", пита той.

Кралев посочва, че през 2017 година са инвестирани 5 милиона лева за спешен ремонт на основните помещения в "Зимния дворец", които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари.

"Бяха ремонтирани състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата беше изцяло подменена,  беше поставена топлоизолация на покрива и на външните стени, беше подменена и осветителната инсталация", казва Красен Кралев.

Той допълва, че поддържа постоянна връзка с  атлети като шампионката ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин, с нейната треньорка Ина Лутай и други състезатели по фигурно пързаляне,  със състезателите по шортрек и с Евгения Раданова.

"Мога да ви уверя, че всички, които използват залите, са много благодарни и до днес за направеното в "Зимния дворец"", категоричен е Кралев.

"Призовавам Радостин Василев най-после да влезе в ролята си на министър на младежта и спорта!", добавя бившият спортен министър.