Георг Георгиев: Правителството се сваля само

Политика

26-04-2022, 11:33

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

България и българското правителство трябва ясно и категорично да заявят позиция, а не да ходят да се снимат в Киев, каза той

"Истината се разделя на две - истината на коалицията и г-жа Нинова и цялата останала истина, товарите пътуват към летище Жешов, което се намира на 100 километра от украинската граница. Правителството се сваля само - да призовеш хората да си дарят заплатите, които инфлацията унищожи", заяви в "Денят започва" Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ.

По думите му има разрешение за трансфер и за износ, подписани от Корнелия Нинова, като министър на икономиката.

"Имаме увеличение в сравнение с миналата година с 400 милиона повече изнесена продукция и на база на тези товарителници и това конкретно индивидуално разрешение 600 000 парчета боеприпаси, снаряди, които са отпътували за летище Жешов в Полша, държавата продава през посредници", допълни Георг Георгиев.

Той добави, че България трябва да вземе еднозначно решение, за да бъде на висотата на своите партньори.

"Ние не сме против износа, ние искаме да се спре с лицемерието. "Демократична България" е на колене пред БСП. България трябва да продължи да помага на Украйна. България и българското правителство трябва ясно и категорично да заявят позиция, а не да ходят да се снимат в Киев", каза още Георг Георгиев.