Биатлонистът Благой Тодев с видео обръщение към Кирил Петков и Радостин Василев

Спорт

28-04-2022, 20:32

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Спортистът разкри, че е получил 0 лева от държавата за последните си успехи и в продължение на 3 месеца е без заплата

Българският състезател по биатлон Благой Тодев отправи видео послание към премиера Кирил Петков, както и към спортния министър Радостин Василев. Той заяви, че от три месеца не е получавал заплата.

"С този клип искам да се обърна към министър председателя на България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам действията и желанието на г-н Петков относно даряването на нашите заплати за закупуването на оръжие в подкрепа на Украйна. Журналисти ме определиха като най-успешния биатлонист за изминалия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание към нашия спорт ина ситуацията около него", казва в обръщението си Благой Тодев.

Биатлонистът изброява всички свои големи успехи от изминалата капания, но отбелязва, че за тях е получил 0 лева от държавата и в продължение на 3 месеца е без заплата.

"Предприех кауза за подпомагане на жена в нужда, като продадох медала си от европейското първенство, а вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора. Нещо тук е много сбъркано. А какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи финансиране? Аз не знам. Кажете вие“, казва още Благой Тодев.

Изявлението му идва само ден, след като председателят на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска подаде оставка. Олимпийската шампионка изтъкна като причина здравословни проблеми.