Радев: Има политици, които са готови да заложат бъдещето на България за свои користни цели

Политика

01-05-2022, 14:00

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Да не търпим шарлатани да разпалват страстите на войната у нас", заяви президентът в обръщение по повод 1 май

Войната е най-зловещият враг на труда. Опустошението заличава съзиданието. Граденото с векове, изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, докато в сърцето на Европа отекват експлозии. Цели градове са в руини. България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката, а ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността. Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален. Нашите домове, децата ни, нашата родина и природа могат да станат жертва на тази ескалация. Това предупреди президентът Румен Радев в обръщение по повод 1 май - Международен ден на труда.

"Има политици, които са готови да направят тази опасна стъпка:  да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели", посочи още Радев.

"Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си. Трябва да осъзнаем, че никоя политическа демагогия не трябва и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек, да унищожава постиженията на човешката цивилизацията, съзиждани с труда на поколенията преди нас", заяви държавният глава.

"В тези времена на изпитания, наш човешки дълг е да помагаме на пострадалите от войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят спасение от този брутален братоубийствен конфликт. Но наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не се поддаваме на милитаристките призиви, с които започва всяко кръвопролитие. Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба", каза още той.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"